Uzm. Psk. Dan. Tuna ŞAHSUVAROĞLU

1978 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1996 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans programından 2000 yılında derece ile mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik yüksek lisans programına kabul edildi.

2001 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak meslek hayatına başladı. 2003 yılında yüksek lisansını tamamlayarak uzmanlık derecesini aldı. 2006 yılında başladığı Dönüşümsel Sistemik Aile Terapisi eğitiminden 2010 yılında mezun olarak Virginia Satir İnsan Gelişimi ve Aile Terapisi Enstitüsü'nün ilk lisanslı aile terapistleri arasında yer aldı. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği Ana Bilim dalında Öğretim Görevlisi oldu. 2008 yılında yine aynı üniversitede Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalında doktora eğitimine başladı.

Farklı gelişim gösteren çocuk aileleri ile yapılan psikolojik danışma ve rehberlik çalışmaları, rehabilitasyon danışmanlığı, aile terapileri Tuna ŞAHSUVAROĞLU'nun mesleki ilgi alanları arasında yer almaktadır.

Bu sayfa Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezi tarafından en son 06.08.2018 23:45:44 tarihinde güncellenmiştir.