KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ (MARPAM) OLARAK

KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezi olarak, Türk Psikologlar Derneği’nin alan adımızdan ‘psikolojik danışmanlık’ ifadesinin çıkarılmasına ilişkin talihsiz açıklamasını şaşkınlık ve üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız.

Herhangi bir derneğin, ülkemizde 1965 yılında beri özveri ile faaliyet gösteren, 70 binin üzerinde mezunu, 1000’in üzerinde alan akademisyeni, 3000 civarında yüksek lisans-doktora mezunu ve 25 bini bulan lisans öğrencilerini hiçe sayan, son derece saldırgan girişimini ve saygısız dilini kınıyoruz. Psikolojik danışmanlık alanına yıllardır hizmet etmiş olan çok değerli meslektaşlarımızın, akademisyenlerimizin, üniversitelerimizin psikolojik danışmanlık bölümlerinin yok sayıldığı bu son derece kırıcı girişimi, ülkemiz adına utanç verici buluyoruz.  Dünyanın hiçbir yerinde bir meslek derneğinin, ülkesine özveri ile hizmet eden başka bir mesleğe böylesi bir saldırısının görülmemiş ve duyulmamış olması ve bu saldırıyı yapan kurumun psikoloji alanına hizmet eden bir sorumluluk taşıyor olması, hayret ve üzüntümüzü arttırmaktadır.

Alanımızdan mezun olan çok değerli meslektaşlarımız, ülkemizin her yerinde özveri ile görev yapmakta ve ülkemiz çocuk, genç ve ailelerine eşsiz bir destek sunmaktadır. Ülkemizin dört bir köşesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin ruh sağlıklarının çoğu zaman tek güvencesi psikolojik danışmanlarımızdır. Bu bağlamda Türk Psikologlar Derneği’nin bu ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı eylemini, özveri ve görev aşkı ile çalışan çok değerli meslektaşlarımızın ve geleceğe umutla bakmaya çalışan değerli öğrencilerimizin meslek haklarına karşı yapılmış olan bir saldırı olarak görüyoruz.

Tüm bu yaşananlara rağmen, psikolojik danışmanlığın hümanist, insancıl, barışçıl ve saygılı ruhunu temsilen, kendilerini ülkemizin esas sorunu olan ruh sağlığı yasasını birlikte, hak, hukuk ve eşitlik çerçevesinde, saygı ve sevgi dili ile beraber hazırlamaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MARPAM